Wat een normale werkdag had moeten zijn, eindigde voor Alice Martin in totale shock. Toen ze haar vijftien maanden oude dochter ophaalde bij de opvang in Tucson, Arizona, voelde ze meteen dat er iets niet klopte. Haar dochter was onrustig, huilerig en duidelijk van slag. Pas thuis ontdekte Alice de schokkende reden achter het gedrag van haar kind: haar kleine lichaam zat vol met bijtwonden. Het moment dat ze haar dochters onesie uittrok, veranderde haar wereld.
Ontdekking leidt tot publieke verontwaardiging
Alice deelde haar verhaal op Facebook en kreeg direct steun van duizenden ouders. De impact was groot. “Ik trok na het eten haar onesie uit om haar in bad te doen, en ze waren er gewoon.
Het was vreselijk,” schreef ze. Over de schouders, rug en armen van haar dochter telde ze in totaal 25 bijtwonden. Ze voelde zich boos, verdrietig en machteloos tegelijk. De schrik sloeg pas echt toe toen ze besefte dat niemand haar had gebeld of iets had gezegd bij het ophalen.
Geen enkele communicatie vanuit de opvang
Wat de situatie nog schrijnender maakt, is het stilzwijgen van de opvanglocatie. Alice kreeg geen telefoontje, geen melding, geen uitleg. Ze werd simpelweg geconfronteerd met de verwondingen van haar dochter zonder dat iemand iets had gezegd. In haar bericht op sociale media uitte ze haar frustratie:
“Ze hebben niet eens gebeld toen het gebeurde, en ze hebben me ook niet op de hoogte gesteld toen ik haar ophaalde.” Het feit dat alle verwondingen vermoedelijk op één dag zijn ontstaan, roept bij haar grote zorgen op over het toezicht.
– Tekst gaat verder onder de video –
Officieel onderzoek gestart door gezondheidsautoriteit
Het incident vond plaats bij Creative Beginnings Daycare in Tucson. Inmiddels heeft het Arizona Department of Health Services (ADHS) een officieel onderzoek ingesteld.
Ze doen dit samen met de politie van Tucson. In een verklaring aan Fox News meldt de ADHS dat zij de zaak serieus nemen, maar geen verdere details kunnen delen zolang het onderzoek loopt. Wel benadrukken ze dat de veiligheid van kinderen prioriteit heeft.
Twijfels over toezicht en veiligheid bij de opvang
Het incident heeft veel losgemaakt bij ouders in de regio. Hoe kon het gebeuren dat een kind in zo’n korte tijd zó vaak gebeten werd zonder dat iemand ingreep?
Het roept vragen op over het toezicht, de groepsgrootte en de aanwezigheid van voldoende gekwalificeerd personeel. Ouders willen weten of het een eenmalig incident was of dat er structureel iets mis is bij deze opvang.
De emotionele gevolgen voor het kind zijn groot
Voor Alice en haar dochter is de schade niet alleen lichamelijk. Het vertrouwen is compleet weg. Haar dochter is pas vijftien maanden oud en kan nog niet verwoorden wat er precies is gebeurd.
Toch zullen de sporen van het incident nog lang voelbaar zijn. Voor jonge kinderen kunnen zulke ervaringen een diepe indruk achterlaten, zeker als het gepaard gaat met angst, pijn en onbegrip.
Ouders eisen transparantie en bescherming
Steeds meer ouders reageren op het verhaal met steunbetuigingen en vergelijkbare ervaringen. Alice Martin laat het er niet bij zitten. Ze wil duidelijkheid, erkenning en verandering.
Ze eist dat er maatregelen worden genomen zodat geen enkel kind meer zoiets hoeft mee te maken. De kinderopvang moet volgens haar een veilige plek zijn, geen omgeving waarin zoiets onopgemerkt kan gebeuren.